Leerlingen Sint-Martinus Middenschool bezoeken windturbines in Mollem

Maandag 26 september bezochten leerlingen van de Sint-Martinusschool (Middenschool) in Asse één van de coöperatieve windturbines aan het industrieterrein Z.5 Mollem. Het bezoek maakt deel uit van een educatieve fietstocht door Asse, georganiseerd voor de leerlingen van het tweede jaar. Een tweede groep leerlingen maakt dezelfde uitstap op 3 oktober. De uitstap kadert in het leerplan van de vakken aardrijkskunde en geschiedenis. Naast de windmolens bezoeken de leerlingen nog enkele gebouwen in Asse en komen ze meer te weten over de geschiedenis van Asse.

Els van Praet en Sara Verbeeren, projectverantwoordelijken hernieuwbare energie, en Johnny Van Ransbeek, co√∂perant van burgerco√∂peratie Ecopower, geven de rondleiding bij de windmolen: ‚ÄėDe leerlingen leren er hoe groene stroom ontstaat, ze krijgen boeiende weetjes over windenergie en windturbines te horen, maar nog belangrijker: de leerlingen kunnen een blik werpen in de windturbine!‚Äô

De gemeenteraad heeft net het gemeentelijk klimaatactieplan 2030 goedgekeurd. Inzetten op hernieuwbare energie en dit ook in de kijker zetten is hier een onderdeel van.

Ook andere Assese scholen kunnen een toelichting krijgen bij de windturbines, het gemeentebestuur werkt hiervoor samen met Ecopower. Contacteer Ecopower via christina.vogt@ecopower.be.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk