Zone 50 op Assesteenweg, zone 30 rond de kerk van Bollebeek en verlaging snelheidsbeperking op Gentsesteenweg

In afwachting van een totale herinrichting van de Assesteenweg, nemen we nu al enkele maatregelen om het verkeer veiliger en vlotter te laten verlopen. Assesteenweg wordt voortaan een zone 50 (voorheen 70) vanaf de rotonde tot net voor het kruispunt met Steenweg naar Kobbegem. Vanaf dat punt kom je in zone 30 (voorheen 50) die geldt tot de grens met Merchtem en tot het kruispunt met Veldeken.

Binnen dit gebied werd ook de fiets- en voetgangersoversteek t.h.v. de kruising Velm-Assesteenweg volledig opgefrist.

Ook op de Gentsesteenweg passen we de snelheidsbeperking aan tussen Heuvelstraat en Gentsesteenweg nr. 44. Op dit deel waar je voorheen 70 km/u mocht rijden, wordt dit nu max. 50 km/u.

De aanpassing komt er na de herinrichting/aanleg van de bushaltes en oversteekplaatsen op de Gentsesteenweg én in overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer. Door de snelheidszones op elkaar af te stemmen verhogen we de verkeersveiligheid.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk