Kampioenschap van Asse handboogschieten

Op zondag 28 augustus kampten op het terrein van HBC ’t Schuurke in Mollem zeven ploegen om de titel van kampioen van Asse. De clubs die te Sleewagen mikten op de hoofdvogel waren naast de organiserende vereniging, Alleen, Palmvrienden, HBC Mollem, Concorde, Benny VD Motors en Sparta.

In totaal duelleerden twintig schutters met mekaar op twee liggende wippen. De pijlen zoefden door de lucht en de oude volkssport leverde heel wat vertier op, niet alleen voor de schutters maar ook voor de supporters.

Mollemnaar Frans Van Heymbeeck bombardeerde zichzelf tot favoriet maar het was Johnny Van Ransbeeck die met de oppergaai ging lopen. Voor Van Ransbeeck is dat niet de eerste keer! Leon Leeman won bij de senioren en bij de dames was Nathalie Aelbrecht de primus. De beste club was Handboogclub ’t Schuurke. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk