Ballekensworp sluit formidabele kermis af

Is er ooit een betere editie geweest van Merchtemkermis? Er zijn er inderdaad al mooie gepasseerd maar die van 2022 zal ongetwijfeld in de annalen geboekstaafd worden onder de noemer “formidabel”! Op de plensbui tijdens de corrida na viel er geen druppel regen te bespeuren, verder niets dan prachtig zomerweer. Kan het anders dan dat burgemeester Maarten Mast, op het balkon van het gemeentehuis, zijn enthousiasme moeilijk de baas kon bij zo’n spetterende kermisweek?

“Merchtem deed zijn naam van feestgemeente alle eer! Elke dag was een feest en ongelooflijk veel mensen vonden hun weg naar het centrum en genoten hiervan, ook niet-Merchtemnaren. Maar ik wil toch ook al de mensen van de loods bedanken die met hun onverdroten inzet dit alles in goede banen leidden! Merchtem, jullie waren fantastisch!” aldus de burgervader, die niet alleen kon terugblikken op een geslaagde week, maar ook eentje zonder ongelukken.

En dan kliefden de witte ballekens door de lucht richting mensenzee. Iedereen probeerde een balletje te grijpen en het was een lieve lust om te zien hoe iedereen grabbelde om zo’n rond ding, met daarop een nummer, vast te krijgen. Toen de ballekensstorm geluwd was leverde dat tien winnaars op en dat waren niet alleen Merchtemnaren. De eerste prijs was dat wel en de 125 euro in waardebonnen ging naar Mon Scheirlinckx uit de Drielindenbaan. Al de anderen kregen een mooie geschenkmand aangeboden. Waren nog bij de gelukkigen: Louis Van Den Broeck, Pieter Jan Andries, Jasmien Van De Velde, Mil Wijns, Bavo Van Den Broeck, Sara Cooreman, Rune Van Belle en Charlotte Van Mol.

Na het laatste balletje deinde de massa uiteen en begon het ook bij velen te dagen dat de kermis afgelopen was! Tien dagen feest en duizenden mensen die genoten hebben! Merchtem deed zijn naam van feestgemeente alle eer aan! 2022, een topeditie! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk