Scholen in Meise en Vilvoorde krijgen geld voor verbeterde infrastructuur

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) maakt centen vrij om de infrastructuur in verschillende scholen in onze regio te verbeteren.

Het grootste bedrag – 600.000 euro – gaat naar de Vrije Basisschool Sinte-Maarten in Meise. Dat geld zal gebruikt worden voor de bouw van extra klaslokalen voor in totaal 220 leerlingen. In Vilvoorde krijgen Virgo Plus en Heilig Hart respectievelijk 30.580,12 en 27.542,46 euro. In Virgo Plus zal het geld gebruikt worden voor de plaatsing van een ventilatiesysteem in het muzieklokaal en het technologielokaal. In Heilig Hart zal het geld besteed worden aan het uitbreiden van de school en het aanpassen van plafonds en de verlichting in klaslokalen. Hier gaat om een verhoging van een eerder toegekende subsidie. Tenslotte gaat er ook nog 51.477,28 euro naar ventilatiewerken in het ZAVO in Zaventem.

“Als ouders straks weer voor de schoolpoort staan, dan beseffen ze al te goed dat investeren in scholenbouw gelijkstaat met investeren in onderwijskwaliteit, in onze kinderen, in de toekomst”, zegt Weyts. “Ik ben blij dat we deze scholen en alle betrokken leerlingen vlak voor aanvang van het nieuwe schooljaar nog wat goed nieuws kunnen brengen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise