Fietser komt om het leven na aanrijding door vrachtwagen

Op het kruispunt tussen Velm en de Assesteenweg in Mollem is donderdagochtend rond 6 uur een dodelijk ongeval gebeurd. Een 19-jarige fietser werd er gegrepen door een vrachtwagen bij het oversteken van de baan. Het parket van Halle-Vilvoorde heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze oorzaak van het ongeval te onderzoeken.

De verkeersdeskundige heeft intussen zijn onderzoek afgerond. Hij stelde vast dat de fietser reglementair reed op het fietspad, dat gelegen is aan de linkerkant van de rijbaan. Bij het oversteken van de rijbaan is de fietser gegrepen door de vrachtwagen.

Uit het onderzoek van de deskundige ter plaatse is ook gebleken dat de vrachtwagenbestuurder niet te snel reed, dat hij nog heeft uitgeweken en geremd, maar dat hij toch de fietser heeft geraakt. De vrachtwagenbestuurder legde ook een negatieve ademtest af. Tenslotte heeft de verkeersdeskundige vastgesteld dat de personenwagen die uit de tegenovergestelde richting kwam, inderdaad niet rechtstreeks betrokken was bij het ongeval.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk