Kampioen en problemen bij BC Asse

Op The Golden Gloves in Gent heeft de Kameroense Belg Steve Eloundou Ntere (36), lid van Boxing Club Asse, voor de eerste keer met succes zijn Belgische titel bij de cruisergewichten verdedigd. Samen met zijn uitdager Amine Bouscetta leverde hij een onwaarschijnlijk spannende kamp af. Tien ronden oorlog, een regen van slagen en wisselende kansen leverde dat op. Het was voor de meer dan tweeduizend toeschouwers een kamp om vingers en duimen bij af te likken.

Die Bouscetta, een Gentse Marokkaan, mocht dan wel een tijdje stil gelegen hebben, hij was allerminst een pannenkoek en zijn erelijst was niet mis. De twee juryleden zagen Steve finaal als winnaar met 97-92 en 95-94. The Warrior van BC Asse is nu ook definitief Belg geworden en sprong op BoxRec van plaats 230 naar 113. Trainer en manager Alain Denon: “Mogelijk wacht Steve nu binnenkort een lucratieve titelkamp.”

Momenteel is er minder goed nieuws bij BC Asse. De gymzaal in de Nieuwstraat waar BC Asse traint kan alle momenten de deuren sluiten. Er wordt gezocht naar een nieuwe stek – men kijkt ook richting gemeente – maar momenteel staat de club nog nergens.(eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk