Zware brand in restaurant De Metinas

De brandweer werd de voorbije nacht opgeroepen voor een uitslaande brand in het restaurant Metinas op de Markt in Asse. De keuken had vuur gevat. Evacuatie van de omwonenden was niet nodig. De brandexpert van het parket komt deze voormiddag ter plaatse voor een expertise naar de oorzaak van de brand.

“We hebben uit veiligheidsoverwegingen en na advies van de brandweer een onderzoek ingesteld naar de aanwezigheid van vrijgekomen asbest”, meldt burgemeester Koen Van Elsen. “Indien uit dit onderzoek zou blijken dat dit zo is, zullen wij opdracht geven voor het verwijderen van het asbest door een gecertificeerd bedrijf. Wellicht gaat het echter om een beperkte aanwezigheid van asbest in het onderdak van de achterliggende bijgebouwen. Het hoofdgebouw bleef gevrijwaard. Er is geen direct gevaar voor de omwonenden. Mochten er alsnog maatregelen dienen genomen, brengen wij de omwonenden hiervan op de hoogte.”

De keuken van het restaurant raakte door de brand volledig vernield. Ook elders in het restaurant is er rook- en waterschade. Gewonden vielen er niet.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk