Eerste Klassebak van Asse is voor leesfee Emy Geyskens

De eerste ‘Klassebak van Asse’ is auteur en leesfee Emy Geyskens geworden. Ze kreeg de trofee na de voorstelling van haar nieuwste boek. Hiermee wil de gemeente personen of verenigingen erkennen die zich verdienstelijk gemaakt hebben.

Eerder dit jaar werd de oproep gelanceerd om personen, groepen, verenigingen of rechtspersonen te nomineren die zich verdienstelijk gemaakt hebben voor Asse. Het gemeentebestuur wil daarmee talenten, engagementen en prestaties in verschillende disciplines en vanuit verschillende hoeken in de kijker zetten en belonen met de trofee ‘Klassebak van Asse’.

“We waren dan ook zeer blij met de talrijke reacties op onze oproep naar de ‘Klassebak van Asse’. Het is overduidelijk dat er veel en divers talent in Asse aanwezig is”, meldt het gemeentebestuur. Voor de overhandiging van Klassebak ging het bestuur niet over een nacht ijs. De eerste, maar zeker niet de laatste, Klassebak wordt geschonken aan Emy Geyskens die woensdagavond haar boek Dit ben ik voorstelde in de bib van Asse.

Tijdens de uitreiking van de trofee motiveerde het gemeentebestuur dan ook de keuze voor Emy. “Als kinderboekenschrijfster heeft ze al meer dan 70 titels op haar naam staan, waaronder prentenboeken over delicate onderwerpen als pleegzorg, pesten en handicaps, maar ook de succesvolle AVI-serie van Leesfee. Niet alleen bedenkt en schrijft zij deze verhalen, zij treedt ook geregeld op als Leesfee voor kinderen op basisscholen, in bibliotheken en op boekenbeurzen.”

Bovendien is ze een creatieve duizendpoot die werkt voor uitgeverij Clavis, les geeft in de school van kinderziekenhuis Inkendaal en op GBS Sleutelbos Walfergem, ze werkt mee aan een taalstimulerend luik voor de Appelmoesband en ze organiseert met de vzw Buzze Geve! kinderkampen tijdens schoolvakanties. Voor het gemeentebestuur waren dat voldoende redenen om haar de trofee te overhandigen. Die trofee is overigens een ontwerp van Wendy Brouckmans van de afdeling Keramiek van de lokale Kunstenacademie.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk