Start “blokspot” in Nijdrop

Op maandag 30 mei opende er voor de allereerste keer in gemeente Opwijk een ‘blokspot’. Hiervoor slaan het gemeentebestuur Opwijk en jeugdhuis Nijdrop de handen in elkaar.

Schepen van Jeugd, Evelien Beeckman: “In februari werd er een online bevraging gedaan bij de Opwijkse jeugd omtrent de organisatie van een blokspot. Gezien de zeer positieve respons hierop werd een samenwerking aangegaan met jeugdhuis Nijdrop. Niet alle jongeren hebben immers de kans om thuis rustig te studeren, of studeren gewoon liever in groep. Door dit nieuwe initiatief willen we aan deze noden van de jeugd tegemoet komen.”

De blokspot wordt van 30 mei tot 30 juni elke maandag t.e.m. donderdag georganiseerd in jeugdhuis Nijdrop van 9 uur ’s ochtends tot 21 uur ’s avonds. De studenten kunnen gebruik maken van de WIFI, en er zal elke dag door het gemeentebestuur gratis soep, koffie, thee en water worden aangeboden. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk