Sloop van Stillemanssite gaat vlot vooruit

Na aanhoudende problemen op de site met onder meer vechtpartijen en brandstichtingen, was de maat voor de gemeente Asse en projectontwikkelaar Matexi vorig jaar vol. Er werd een gerechtelijke procedure opgestart om de krakers en andere illegale bewoners uit de vervallen gebouwen te zetten. Begin november werden de krakers op de hoogte gesteld dat ze de gebouwen dienden te verlaten zodat de sloop kon aanvatten.

“We kozen wel voor de aanpak van overleg en gaven hen de tijd om een oplossing te zoeken”, zegt burgemeester Koen Van Elsen (CD&V). “Zo werden de Roma-gezinnen begeleid door de Brusselse vzw Foyer en onze sociale dienst naar een nieuwe woonst. Tegen Kerstmis hadden heel wat krakers de gebouwen al verlaten. We hadden donderdag een nieuw plaatsbezoek gepland maar dat hoeft blijkbaar niet meer omdat alle gezinnen ondertussen de site verlaten hebben”, aldus de burgemeester.

Ondertussen is aannemer De Meuter uit Ternat op de site al gestart met de afbraak van de vrijstaande loodsen die meer centraal gelegen zijn op de site. In de gebouwen waar de krakers verbleven, werden de ramen ingeslagen zodat er zich zeker geen nieuwe bewoners vestigen. 

“Tegen de zomer zouden alle gebouwen op de site die in handen zijn van projectontwikkelaar Matexi tegen de grond moeten liggen. Nadien zal de site braak blijven liggen en afgezet worden met nadarhekken in afwachting van de ontwikkeling van het project van Matexi”, zegt de burgemeester. “De rust zal er terugkeren”, vervolgt de burgemeester. “We zijn blij dat alles vreedzaam verlopen is en op een sociale manier afgehandeld werd.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk