Producer en ondernemer Tony Winter overleden

Teralfenaar Tony Winter is woensdagavond op 72-jarige leeftijd overleden na een slepende ziekte. Het nieuws werd bekendgemaakt op Facebook door Mike Steve, de broer van Winter. “Kapot van verdriet deel ik het overlijden vandaag mee van mijn broer Tony Winter, echtgenoot van Emly Starr, CEO van HD-Ledshine, het Globe Show Center, componist, producer, lid van Rotary en nog zoveel meer. Tony was een echte genie, een uitvinder, een zeer creatief iemand. Voor mij als zijn oudere broer is het zeker een immens verlies. Tony stond voor mij altijd klaar, nooit was hem iets te veel. Mijn leven lang heb ik met open mond maar vooral met fierheid en trots naar zijn realisaties en prestaties opgekeken”, meldt Mike Steve op Facebook.

Tony Winter werd in 1950 in Teralfene geboren als Frans De Schrijver. De showbizzmicrobe had hem al snel te pakken en in de jaren ‘70 scoorde hij enkele bescheiden hitjes zoals Mi Amore Angelica. Later ging hij zich meer toeleggen op zijn werk als componist en producer. Zo produceerde en componeerde hij in 1981 de winnende act in België voor het Eurovisie Songfestival. Het nummer Samson werd toen gezongen door Emly Starr, de echtgenote van Tony Winter.

Het koppel verdween nadien zelf wat van het toneel en ging vooral achter de schermen werken. Dat leidde tot de oprichting van het Globe Show Center Complex in Denderleeuw. In de zes tv-studio’s werd onder andere het wekelijkse showprogramma Tien om te Zien opgenomen en daarvoor zakten heel wat sterren uit de showbizzwereld af naar de studio. Nadien richtte het koppel ook nog de firma HD-Ledshine op, dat ledschermen leverde voor evenementen.

Topartikels editie Ninove-Dender