Grote werken aan De Loods in Koeweidestraat

Het gebouw van de technische dienst van de gemeente – in de volksmond beter gekend als “de loods” – in de Koeweidestraat wordt uitgebreid. De werf is vorige maand al klaargemaakt. Het graven van de funderingen is nu gestart voor een nieuw complex dat langs de straatkant wordt aangebouwd tegen de huidige constructie.

Het nieuwe deel is ongeveer 17 op 12 meter groot en bedoeld voor het welzijn van het personeel. En wat meer comfort is nodig want het aantal werknemers dat op die site resideert bedraagt ondertussen 42 eenheden.

De industriële betonconstructie die er weldra uit de grond zal rijzen telt twee verdiepingen. Op het gelijkvloers komen burelen, een vergaderzaal, een technische ruimte, een berging en sanitair. Op het eerste verdiep zijn er kleedkamers met vier douches voor de heren en een kleedkamer en een douche voor de vrouwen. Er is ook nog een sanitaire ruimte en een grote refter. Aan dit alles hangt een prijskaartje van 785 000 euro.

In de week van 14 februari wordt de betonconstructie geplaatst en het einde van de werken is voorzien tegen eind september. Deze bouw is zowat het sluitingsproces van fase 5 van het samen-sporen van de gemeente en het OCMW. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk