Tenberg zet honderdjarige Marie De Pauw in de bloemen

Groot feest in het gehucht Tenberg waar Marie De Pauw op 7 november haar honderdste verjaardag mocht vieren. Ter ere van deze gelegenheid werden de vlaggen en ballonnen opgehangen in de Petrus Ascanusstraat en de Pastinakenstraat waar Marie heel haar leven gewoond heeft. Zondagochtend verzamelden dan ook heel wat buren en familie voor haar deur om de kranige honderdjarige een gelukkige verjaardag te wensen.

Marie De Pauw woont al sinds 1949 in haar woning in de Petrus Ascanusstraat nadat ze even verderop opgroeide met haar zussen op de boerderij. Ze huwde met Arnold Blommaert, al overleed haar man al geruime tijd geleden. Samen kregen ze wel vier kinderen waar ondertussen ook al acht kleinkinderen en veertien kleinkinderen uit voortgekomen zijn. Marie was huismoeder maar kookte enorm graag en was dagelijks in de weer in haar tuin. Ze woont nog steeds zelfstandig thuis al gaat ze ‘s nachts wel overnachten bij dochter Annie. Hard werken in de tuin en liefdevol zorgen voor haar familie is volgens een kleinzoon haar geheim om honderd jaar te worden. En geheim dat ze duidelijk deelt met een zus die ondertussen ook al 98 jaar oud is.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk