Leerlingen van GBS Centrum – Krokegem starten schooljaar met verkeersparcours

Een lekker en gezond ontbijt aangeboden door de leerkrachten en het oudercomitĂ©, daarmee werden de leerlingen woensdagochtend opnieuw verwelkomd op school. Meteen nadien werden de kinderen zowel in de Schatkist in de Mollestraat als de vestiging De Springplank in Krokegem ondergedompeld in het jaarthema ‘Project Verkeer(d). “Dit jaar willen we extra inzetten op dit thema. In Asse is dat altijd een heikel thema en uit de ouderbevraging bleek ook dat verkeersveiligheid een grote bezorgdheid was”, zegt directrice Ilse Van de Perre.

Zo waren een deel van de Mollestraat en het kerkplein van Krokegem woensdagochtend verkeersvrij gemaakt en was er een verkeersparcours uitgetekend. “Daar konden de leerlingen kennismaken met de verschillende verkeersborden en eens vrij op straat wandelen, fietsen of steppen. Aan de ouders was het ook een signaal dat ze niet per se tot aan de schoolpoort moeten rijden om hun kind af te zetten. Minder auto’s voor de schoolpoort is ook veiliger voor de kinderen”, aldus directrice Ilse.

Vanaf 2023 worden beide vestigingen van GBS Centrum ook samengevoegd in Krokegem. “We willen de leerlingen hier komend jaar al op voorbereiden door hen de veiligste route van de Mollestraat richting Krokegem aan te leren. De kinderen zullen samen met leesfee Emy Geyskens een boek uitwerken waarin dat verhalend uitgelegd wordt. Het zal vol tekeningen staan zodat ook kleuters er iets aan hebben. Uitgeverij Clavis zou het boek dit schooljaar nog uitbrengen. En we gaan ook nog een wandeling met QR-borden tussen beide vestigingen ontwikkelen waarop alle verkeersregels nog eens uitgelegd worden. En met de andere scholen hopen we nog een liedje in te zingen over het thema verkeersveiligheid. Plannen genoeg dit schooljaar”, lacht directrice Ilse Van de Perre.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk