Kermis- en jaarmarktweekend op til in Parel van Brabant

Tijdens het weekend van 4, 5 en 6 september vindt de jaarlijkse kermis met jaarmarkt plaats in het centrum van Grimbergen. De gemeente heeft zoals gewoonlijk een mooi programma samengesteld met animatie voor groot en klein.

“Zaterdag 4 september is er vanaf 9 uur in en rond het Prinsenbos de traditionele jaarmarkt met nationale prijskampen voor paarden, hoornvee, ezels, shetlanders, klein- en pluimvee. Een publiekstrekker zijn zeker de wedstrijden voor trekpaarden”, zegt William De Boeck, schepen van feesten.

Daarnaast zijn er de prijskampen van provinciale verenigingen van kwekers vleesschapen Vlaams-Brabant en Fjorden die eveneens doorgaan in het Prinsenbos. Ook de Vlaamse hobbyfokkers van geiten en schapen en de kleinveevereniging ‘Willen is kunnen’ zijn aanwezig. In de omgeving van het Kerkplein is er een koopjesmarkt van 9 tot 14 uur.

“Voor gezinnen met kinderen is er opnieuw een mooi programma tijdens kids@jaarmarkt. Van 9.30 tot 12.30 u. kunnen kinderen in het Prinsenbos terecht voor een gevarieerd aanbod met workshops, animatie, grime, volksspelen en een springkasteel.”

Om 18 uur wordt dan het startschot gegeven voor de stratenloop, georganiseerd door de Atletiekclub van Grimbergen, met een prijzenuitreiking.

Mondmaskers zijn geen verplichting meer, maar worden sterk aangeraden op drukke plaatsen.

Foto ter illustratie

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise