Oude restafvalzakken Incovo nog tot 30 september terugbetaald

Wie nog ‘oude’ restafvalzakken heeft van Incovo, kan die tijdens de maand september nog binnenbrengen voor terugbetaling. In elk gemeentehuis, recyclagepark en op het hoofdkantoor van de intercommunale staat een container om het overschot aan zakken in te zamelen. Het volstaat om het terugbrengformulier volledig in te vullen, het rond de zakken te bevestigen en die samen in de container te deponeren.

Al sinds het voorjaar van 2020 communiceren Incovo en Interza over de beperkte houdbaarheid van de restafvalzakken. Door de aanpassing van de sorteerregels in het voorjaar van 2021 was het raadzaam om de grootte van de afvalzakken mee te laten evolueren. Door hier op tijd over te communiceren en te waarschuwen om niet te veel restafvalzakken per keer te kopen, hebben heel veel inwoners zich kunnen voorbereiden.

Vanaf 1 september worden de oude restafvalzakken onverbiddelijk niet meer meegenomen door de ophalers. Jan Buysse, directeur van Incovo en Interza: “We hebben ervoor gekozen om lang op voorhand hierover te communiceren, zodat mensen zeker geen surplus aan afvalzakken zouden aankopen. Wie begin maart nog een nieuwe rol begon, kreeg 5 maanden de tijd om die op te gebruiken, aan een tempo van 2 zakken per maand. De meeste inwoners hebben zich hierop ingesteld. Wie toch nog zakken over heeft, kan die inruilen tot 30 september.”

Op elk gemeentehuis, recyclagepark en op het hoofdkantoor staat een container waar de rollen kunnen gedeponeerd worden. Ook onvolledige rollen worden terugbetaald. Belangrijk is dat het terugbrengformulier volledig ingevuld is en goed aan de zakken bevestigd wordt. Dat formulier is terug te vinden op de wesite van Incovo/Interza, maar ligt ook beschikbaar op de terugbrengpunten.

Na september worden alle teruggebrachte rollen nagekeken en geteld. Sowieso wordt er gecontroleerd op namaakzakken. Jan Buysse: “Het is heel arbeidsintensief om alle zakken na te kijken en te tellen, en nadien het verschuldigde bedrag terug te storten. We doen ons best om alle terugbetalingen voor het einde van het jaar te kunnen voldoen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise