Apotheek en snackbar slachtoffer van professioneel inbrekersduo

Twee inbrekers hebben in de nacht van woensdag op donderdag bij de apotheker en de snackbar op de Brusselsesteenweg in Zellik ingebroken. Telkens haalden ze een ruit uit het kader en gingen ze met een kleine buit aan de haal.

Het duo sloeg in het holst van de nacht toe in het centrum van Zellik. Bij snackbar Alexander Grill haalden ze een grote ruit uit het kader en raakten ze zo binnen. Vervolgens namen ze de inhoud van de kassa en een iPad mee. Nadien probeerden ze ook hun slag te gaan even verderop bij apotheek Niemegeers. “Om 3.40 uur doken ze een eerste keer op maar werden ze vermoedelijk opgeschrikt door autoverkeer. Om 4.40 uur keerden ze terug en raakten ze wel binnen”, klinkt het daar.

Ook hier dezelfde werkwijze als bij de snackbar. “Het moeten professionals geweest zijn want ze hebben gewoon de ruit uit de deuromlijsting gehaald. Ook het rolluik en een schuifdeur werden geforceerd. Ze zijn niet verder dan het aanrecht gekomen, de buit is gelukkig miniem. Nadien ging het alarm af en vluchtten ze weg.”

De lokale politie AMOW kwam donderdag de schade opmeten want ook elders in Zellik zouden er inbraakpogingen zijn. Op camerabeelden zijn de daders door een kap en een mondmasker onherkenbaar en ze droegen ook handschoenen. 

“Donderdagochtend stonden er heel wat mensen in de winkel die afgelopen nacht iets gehoord hadden. Jammer genoeg hebben ze niet meteen naar de politie gebeld waardoor wij nu met de schade zitten. Hopelijk bellen ze volgende keer wel sneller bij verdachte toestanden.” 

Tips zijn overigens nog altijd welkom bij politiezone AMOW.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk