Bel rinkelt voor de eerste keer in nieuwe tienerschool Tangram

Aan het Broekplein in Vilvoorde is ook de nieuwe tienerschool Tangram uit de startblokken geschoten. De leerlingen werden er voorlopig wel nog opgevangen in containerunits in afwachting van de verhuis naar het gloednieuwe schoolgebouw. Die is voorzien in de herfstvakantie.

Lio Colbrandt (6) uit Steenokkerzeel trok er naar het eerste studiejaar. “Ik zie het helemaal zitten”, lachte ze nog ietwat verlegen. “We zullen wel zien wat het geeft”, zegt opa Luc Oldyck die haar kwam afzetten. “Het is een nieuwe school, iets anders. Maar of ze echt zenuwachtig is? Dat duurt altijd 10 minuten en dan is dat over (lacht).”

In Tangram zitten leerlingen van 2,5 tot 14 jaar. Voor de leerlingen van het secundair geldt in Vilvoorde nog steeds een mondmaskerplicht in de klas. “Dat vind ik niet zo leuk maar het is voor de veiligheid. Het is wel moeilijker om geconcentreerd te blijven”, zegt Ilyan. “Da’s echt irritant”, treedt Melina hem bij. “Ik haat mondmaskers. Ik kan er niet goed mee ademen. Ik hoop dat we snel zonder in de klas mogen zitten.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise