Hopduvelfeesten 2021 kennen geslaagd verloop

Het was lang onduidelijk of we dit jaar een uitgestelde editie van de tweejaarlijkse Hopduvelfeesten zouden krijgen maar het Hopduvelcomité slaagde er zaterdag toch in om een gevarieerd eendaags programma in elkaar te steken. De dag begon aan het Hopdorp tussen de metershoge ranken van het hopveld in Waarbeek. Jong en oud kon er genieten van ambachtelijke demonstraties, lokale bieren en leuke spelparcoursen. Een beetje regen kon de pret niet deren. De organisatie telde ongeveer een vijfhonderdtal deelnemers.

‘s Avonds ging het feest met drieduizend bezoekers verder op de Hopmarkt in het centrum van Asse. Na een receptie volgden optredens en dj-sets van Blackie & The Shakerz, covergroep BUMP, High Hi, Discobar Canard en DJ Solid. De avond werd afgesloten met de hopduvelverbranding op het Gemeenteplein.

Volgend jaar worden er opnieuw Hopduvelfeesten georganiseerd maar dan mikt de organisatie opnieuw op een driedaags evenement op de Boekfos.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk