Jongeman doet gevaarlijk manoeuvre op rotonde Boekfos

Agenten van politiezone AMOW konden afgelopen week een jongeman betrappen die met zijn voertuig bewust in de verkeerde richting reed op de rotonde aan de Boekfos. Het brak hem zuur op: naast een pv voor deze inbreuk kreeg de bestuurder ook een pv wegens te veel personen in het voertuig. Bovendien moest hij het stuur afstaan aan een passagier die wel over een rijbewijs beschikte.

Tijdens een tonnagecontrole op Huinegem trok een bestuurder die met hoge snelheid een witte lijn overschreed, vervolgens het rode licht aan de spoorwegbrug negeerde en tot slot bijna een vrouw met een kinderwagen aanreed, de aandacht van de politie. De totaal onverantwoorde bestuurder kreeg een zwaar pv aangesmeerd.

Tot slot reed bij een snelheidscontrole op de Edingsesteenweg bijna iedereen de toegelaten snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg er 78 km/u. Op Schermershoek, ook in zone 50, respecteerden 83 van de 133 gecontroleerde wagens het snelheidsregime.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk