Langestraat wordt ter hoogte van kleuterschool enkelrichting bij begin en einde van school

Vanaf 1 september zal het niet langer mogelijk zijn om tijdens bepaalde momenten op de Langestraat in beide richtingen naar de kleuterafdeling van de Sint-Vincentiusschool te rijden. Dynamische verkeersborden zullen aan het begin en einde van de schooldag enkelrichting aanduiden in dit stukje van de straat. “Vorig jaar gingen 87 peuters en kleuters naar deze school en telkens zagen we aan het begin en einde van de schooldag dat de ouders als het ware met hun auto de speelplaats willen oprijden. Dat zorgde voor heel wat verkeersproblemen en onveilige toestanden in de omgeving van de schoolpoort. Daarom zullen dynamische verkeersborden een enkelrichting opleggen tussen 8 en 9 uur ‘s ochtends en 15 en 16 uur ‘s avonds. Op woensdag zal dat tussen 11.30 en 12.30 uur zijn”, verduidelijkt burgemeester Walter De Donder (LB).

Op die momenten zullen voertuigen enkel de school kunnen bereiken vanaf de Boekhoutstraat. Ter hoogte van de Terlindenstraat zal dan een verbodsbord oplichten. “Het is uiteindelijk ook maar een kleine omweg en ook niet permanent gedurende een hele dag. Dit werd eerst ook besproken in het veiligheidsoverleg met de politie”, klinkt het.

In het volgende gemeenteblad zullen ook alle parkings in de omgeving van de verschillende scholen nog eens opgenomen worden. “Hopelijk parkeren ouders iets verder van de scholen om de laatste meters te voet af te leggen. Zo wordt het voor de schoolpoort minder chaos. We blijven ook verder investeren in veilige schoolomgevingen. Binnenkort start de herinrichting van het dorpscentrum van Hekelgem en plannen we ingrepen ter hoogte van ‘t Lessenaartje in Essene”, zegt schepen Tim Herzeel (Open VLD).

Topartikels editie Ninove-Dender