Engie Electrabel in beroep tegen weigering vergunning gascentra

Engie Electrabel gaat in beroep tegen de weigering van een vergunning voor de gascentrale in Vilvoorde. Het beroep wordt ingediend bij Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA).

Eind vorige maand raakte bekend dat de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant beslist had om geen vergunning af te leveren voor de gascentrale in Vilvoorde. Volgens de deputatie doorstond het project de natuurtoets niet. Het project botste met de instructie om een strengere stikstofnorm te hanteren en staat haaks op het luchtbeleidsplan van de stad Vilvoorde om tegen 2025 klimaatneutraal te zijn en de CO2-uitstoot drastisch te verminderen, klonk het toen. De stad Vilvoorde had nochtans een voorwaardelijk positief advies afgeleverd, Grimbergen was tegen.

Engie Electrabel reageerde verrast op de beslissing en heeft nu dus beslist om beroep aan te tekenen. De wettelijke termijn voor de behandeling bedraagt 150 dagen na indiening van het beroep.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise