Anderstalige kinderen oefenen Nederlands tijdens taalstage

Voor het tweede jaar op rij organiseert de gemeente Asse tijdens de zomervakantie een taalstage voor anderstalige kinderen. De deelnemende kinderen wonen allemaal in Asse of gaan hier naar school. De scholen gaven enkele namen van leerlingen tussen vier en twaalf jaar door die een taalbad kunnen gebruiken. “We zien heel wat anderstalige kinderen instromen in het Nederlands onderwijs maar omdat ze thuis geen Nederlands spreken of horen, starten ze vaak met een achterstand. Door hen te laten deelnemen aan deze taalstage hopen we hun Nederlands wat bij te spijkeren. Hopelijk durven ze hierdoor ook sneller Nederlands te spreken, ook als ze het nog niet helemaal onder de knie hebben”, zegt schepen van Integratie Sigrid Goethals (N-VA).

En dat Nederlands leren gebeurt tijdens de taalstage vooral op een toffe manier. Via spelletjes, zang en dans boksten de animatoren van het kamp een leuk programma in mekaar, niet toevallig in het thema ‘Olympische Spelen’. Vrijdagavond mochten de kinderen hun prestaties tonen aan de ouders. “We hadden deze week kinderen uit verschillende taalgroepen. Het was mooi om hen op maandag schuchter te zien binnenkomen. Tegen vrijdag waren de kinderen opengebloeid en naar elkaar toegegroeid. Ze durfden ook meer Nederlands te spreken en dat is uiteindelijk het doel”, klinkt het bij de animatoren.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk