Nieuwe brandstichting op Stillemanssite in Zellik

Donderdagnamiddag rond 15u heeft er voor de zoveelste keer een brand gewoed op de gekraakte en leegstaande Stillemans-site in Zellik. Deze keer ontstond er brand in het gebouw in de Jan Tieboutstraat waarin vroeger de kantoren gevestigd waren. Volgens buurtbewoners wonen er verschillende mensen in dat gebouw. Niemand raakte gewond. Werknemers van Fluvius die op de site aan het werk waren snelden ter plaatse en haalden met hun ladder een vrouw uit het gebouw. De Stillemanssite is al meermaals het toneel geweest van brandstichting. De politie onderzoekt de zaak maar kwaad opzet is zeker niet uitgesloten.

Volgens Burgemeester Koen Van Elsen (CD&V) heeft de politie er al verschillende dossiers lopen en bevestigde dat er tal van krakers, voornamelijk illegale asielzoekers, verblijven. Begin dit jaar al afgesproken om drie woningen langs de Brusselsesteenweg af te breken om zo een deel van het probleem te kunnen oplossen. Die afbraak vond intussen ook al plaats. Het gebouw langs de steenweg dat nog overeind staat werd hermetisch afgesloten. Maar volgens de buurtbewoners is dit onvoldoende omdat het grootste deel van de site ongemoeid werd gelaten. Voor een afbraak van de volledige site wacht Matexi op een subsidie van de Vlaamse overheid.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk