Pilootproject met publieke wifi in centrum Strombeek

Het gemeentebestuur besliste om aan de inwoners op centrale plaatsen in Grimbergen publieke hotspots aan te bieden. Strombeek-Bever is als pilootproject aan de beurt. In de omgeving van het Sint-Amandsplein kan u nu gebruik maken van de publieke wifi.

Voor de inwoners is het handig om op centrale plaatsen in de gemeente toegang te hebben tot publieke Wifi. Grimbergen werkt hiervoor samen met Fluvius. Fluvius voorziet publieke wifi voor besturen met een totaalplan. Dit omvat zowel de studie, het ontwerp, de netwerkbekabeling, hardware, authenticatie, beveiligde internet toegang, data retensie en rapportering. Het gemeentebestuur blijft ook eigenaar van de data.

De gemeente koos ervoor om te starten met het aanbieden van publieke hotspots in het centrum van Strombeek. Die bevinden zich alle vier aan het Sint-Amandsplein en het Otto de Mentockplein.

Ondertussen werkt de gemeente aan een globale visietekst over publieke wifi op de rest van het Grimbergse grondgebied.

Hoe kan je je aanmelden?

1)Verbind je apparaat met het netwerk “Grimbergen Free Wifi”

2)Geef je telefoonnummer in. Je ontvangt dan een sms met een 4-cijferige code. Je kan tot 3 apparaten registreren per telefoonnummer.

3) Geef je 4-cijferige code in en je registratie is gebeurd. Je wordt dan doorverwezen naar de thuispagina van de gemeente Grimbergen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise