Zomerplan “station Asse” politie AMOW moet overlast in perken

Om de overlast veroorzaakt door groepjes hangjongeren in de stationsomgeving van Asse in te perken, gaat de lokale politie een lokaal zomerplan opmaken om korter op de bal te kunnen spelen.

Afgelopen woensdag was het nog heel onrustig aan het station van Asse. Een dertigtal jongeren uit Asse maar ook uit de Brusselse periferie en zelfs Denderleeuw zorgden er voor een enorme overlast. Er werd een minderjarige aangehouden voor de verkoop van drugs. Hij werd inmmiddels bij de jeugdrechter voorgeleid. Zeven andere jongeren (6 minderjarigen) werden bestuurlijk aangehouden.

Het plan geeft de voorkeur om de problemen op een preventieve manier aan te pakken wanneer mogelijk. Overleg en samenwerking met de straathoekwerkers staat hoog op de agenda. De politie gaat voor de oplossing via de dialoog en overleg.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk