Nieuw mega woonproject op komst in centrum Asse?

Van een betonstop is in Asse voorlopig nog maar weinig te merken. Verschillende projecten zijn nog in opbouw terwijl er alweer plannen opduiken voor een nieuw project in het centrum van Asse. Deze keer zou een nieuwe woonblok met 28 appartementen op de site van garage De Doncker in de Mollestraat worden opgetrokken.

Op het terrein van 25 are 68ca zou een bouwproject komen van 4844 m2 woonoppervlakte. Het project voorziet in een kelder verdieping, gelijkvloers, 4 verdiepingen (15 meter hoog) een groot kantoor en 28 appartementen. Opvallend is de hoge concentratie van hoogbouw van appartementsgebouwen op een korte afstand van elkaar (3 blokken Sotrame (Mollestraat), sociale woonblokken (Providentia). 

Er komt ondertussen steeds meer kritiek op het hoog tempo waarmee Asse centrum wordt volgebouwd. Asse evolueert in snel tempo van een landelijke gemeente naar een ‘suburb’ van Brussel. Deze projecten zorgen uiteraard voor een aanzuigeffect van Franstaligen die de hoofdstad ontvluchten.¬†

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk