Onweer zorgt ook voor wateroverlast in onze regio.

Het onweer boven ons land heeft ook in onze regio voor zware overlast gezorgd. Verschillende straten staan blank en huizen en gebouwen zijn onder gelopen. Hevige regen en hagel was de oorzaak. De voorspelde rukwinden bleven uit. 

In Dilbeek regende en hagelde het fel en kwamen meerdere straten onder water te staan vooral deelgemeenten Sint-Anna-Pede, Schepdaal en Sint-Martens-Bodegem kregen de volle laag. Maar ookk het vaccinatiecentrum in de Stationsstraat in Dilbeek, gevestigd in een oud bedrijfsgebouw, kreeg heel wat water binnen. De keuken van Plein 12 op het Gemeenteplein in Dilbeek, kwam volledig onder water te staan. De zaak moet genoodzaakt vandaag en morgen sluiten.

In Wambeek liep de Langestraat onder de spoorwegbrug onder water. Er stond snel meer dan een meter water onder de brug. Twee bestuurders lieten zich hierdoor verrassen en kwamen vast te staan in de overstroomde straat.

De Schapenstraat in Lennik kreeg te kampen met een modderstroom, afkomstig is van de velden. Enkele woningen werden ook getroffen door de modderstroom. De brandweer plaatste er pompen en veegde de modder weg met een borstelwagen. Ook de Bosuitstraat liep onder water.

In Liedekerke sloeg de bliksem in op een woning in de Kleistraat. Bij aankomst van de brandweer was het dak aan het branden maar het vuur was snel onder controle.

De regio Asse, Merchtem, Opwijk bleef dan weer gespaard van het ergste.

Wie de brandweer nodig heeft tijdens onweer, bijvoorbeeld voor wateroverlast, belt het best naar 1722, tenzij er mensenlevens in gevaar zijn. Het noodnummer 112 geeft voorrang aan wie dringend een ziekenwagen nodig heeft, een huis dat in brand staat of dreigt in te storten of als er op een drukke weg een risico is op een auto-ongeluk.

Topartikels bij Goeiedag.be