Woon-zorgcentrum deels ontruimd na verdachte brandgeur

Het Zellikse woon-zorgcentrum Spanjeberg op de Brusselsesteenweg is maandagavond even deels ontruimd na een verdachte brandgeur. De brandgeur werd omstreeks 18.15 uur opgemerkt ter hoogte van de inkomhal van het woon-zorgcentrum. Meteen werd beslist om de bewoners op het gelijkvloers te evacueren.

Het bijzonder interventieplan werd hiervoor afgekondigd waardoor de hulpdiensten dan ook massaal ter plaatse kwamen. Uiteindelijk werden een dertigtal van de meer dan tachtig bewoners even buiten voor het woon-zorgcentrum verzameld terwijl de brandweer op zoek ging naar de brandgeur. Een brand werd niet aangetroffen.

Vermoedelijk is de oorzaak een klein technisch defect. Na een uurtje mochten alle bewoners opnieuw naar binnen, gewonden vielen er niet.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk