Kort Pajottenland: Triagecentra Eizeringen en Herne sluiten de deuren

De gemeenten Herne en Lennik hebben de beslissing genomen om vanaf 1 juli de testposten in Eizeringen en Herne te sluiten. De post in Herne zal ontmanteld worden, en ook die in Eizeringen zal de deuren sluiten. Die laatste zal wel slapend intact gehouden worden zodat heropstart onmiddellijk mogelijk is als dat nodig zou zijn. Bovenstaande beslissing werd genomen aangezien er slechts een beperkt gebruik is van de testpost in Eizeringen en het ook moeilijk is om tijdens de zomer beroep te blijven doen op vrijwilligers. Verder zijn er in de buurt ook andere alternatieven waar reizigers kunnen worden getest en rest er de onduidelijkheid over de termijn waarin de huidige teststrategie zal gehandhaafd worden. 

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws