Flitscontroles zone 30 in Asse en Merchtem

De lokale politiezone AMOW heeft donderdagochtend snelheidscontroles gehouden in zones 30 in Hamme en Asse. 72 procent van de gecontroleerde bestuurders hield zich aan de snelheidsbeperking. Er werden geen rijbewijzen ingetrokken. De hoogst gemeten snelheid was 54 km/u.

Er werd geflitst in de Lindestraat in Hamme waar 159 voertuigen gecontroleerd werden. Daarvan hielden 113 chauffeurs zich aan de toegelaten snelheid. Nadien werd er gecontroleerd in Bergestraat in Asse, in de omgeving van de fietsroute van Bekkerzeel. Hier hielden tachtig chauffeurs op een totaal van 109 zich aan de maximumsnelheid.

De politie laat weten dat er tot de herfst regelmatig gecontroleerd zal worden in de omgeving van de St. Guduladreef, Lindestraat en Hammesehoek naar aanleiding van de werken op de Brusselsesteenweg (N290). Niet alleen snelheid wordt daarbij gecontroleerd, ook het naleven van de tonnagebeperking en het eenrichtingsverkeer van Hamme naar Wemmel.  

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk