Nieuwe Albert Heijn in Zennestad lokt meteen heel wat volk

Aan de Schaarbeeklei in Vilvoorde is woensdag een nieuwe Albert Heijn-winkel geopend aan het Broekplein in wijk 4 Fonteinen. De ruime winkel (1400m2) is goed voor een 40-tal nieuwe werkplekken die worden ingevuld door mensen uit de buurt. De winkel nam meteen een vliegende start: er stond een flinke rij wachtenden voor de deur.

Franchisenemers Gabriel en Mathieu Colpan knipten om klokslag 8 uur het lintje door van hun gloednieuwe zaak. “We zijn hier opgegroeid en het is met veel goesting en trots dat we deze sterke formule naar Vilvoorde brengen”, vertellen ze. “De afgelopen weken werden we vaak aangesproken over de komst van ‘dé Albert Heijn’ in Vilvoorde. We pakken we uit met persoonlijke service, een verrassend assortiment én heel veel verse producten. Dat alles tegen Hollandse prijzen.”

“Vilvoorde is een bruisende en groeiende centrumstad waar we al langer een winkel willen openen”, voegt Raf Van den Heuvel, general manager van Albert Heijn België daar aan toe. “Deze nieuwe site heeft het allemaal: een fantastische ligging en sterke visie op gebiedsontwikkeling. Het is een gedroomde plek in Vilvoorde om te landen.”

Heel wat mensen kwamen meteen eens poolshoogte nemen. Ook Georges Smets (77) en Liliane Van der Borght (70) uit Haren waren van de partij “We hebben een zoon die in een loft woont boven Woestijnvis”, vertelt Liliane. “Hij had ons verwittigd dat er hier een Albert Heijn-winkel open ging vandaag. Wij gaan normaal altijd naar de vestiging in Zaventem omdat ze veel promoties hebben en wilden het verschil eens zien. Eigenlijk waren we gisteren van plan om in Zaventem te gaan maar alles bleek afgesloten voor het bezoek van de Amerikaanse president Joe Biden. We zijn uiteindelijk onverrichter zake terug naar huis gereden (lacht). En dus hebben we beslist om vandaag eens naar hier te komen kijken. Het was wel niet evident om hier te geraken met al die files door die werken op de Woluwelaan. We hebben heel Machelen rondgereden.”

“Wij gaan gewoonlijk naar Albert Heijn in Zaventem maar dit is veel dichterbij huis”, vertellen William Van Lierde (76) en Paula Vander Elst (77) uit Machelen. “We wonen eigenlijk vlakbij, aan de kerk in Machelen. Het was zeer aangenaam winkelen. Er was wel wat volk binnen maar de zaak is wat groter dan die in Zaventem lijkt ons. Als het nieuw is, dan komen de mensen er graag af (lacht). We gaan hier alleszins nog komen.”

De Albert Heijn is de ‘buurtwinkel’ van de wijk 4 Fonteinen. Het nieuwe stadskwartier herbergt 75.000 m2 openbare ruimte, in de vorm van parken, pleinen, terrassen langs de Zenne en een boulevard langs het water. Naast Albert Heijn zullen er nog heel wat buurtondersteunende functies komen, zoals onder andere een apotheek en de school GO! Tangram, die er in september zijn deuren opent voor 240 leerlingen.

“Met de ontwikkeling van 4 Fonteinen zetten we vol in op duurzaamheid. Een autovrije buurt behoeft dan uiteraard ook diensten op maat van de buurt, waardoor alle in- en omwoners op wandelafstand hun inkopen kunnen doen”, besluit Klaas Lombaert van buurtontwikkelaar Matexi.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise