Betsy stopt na 60 jaar

60 jaar lang stond Betsy Van Droogenbroeck in haar winkel met porselein en kristal in de De Vironstraat. Op haar 84ste vindt ze het welletjes geweest en einde juni sluit zij definitief de deuren. 60 jaar hield ze er winkel. Eerst met haar man Willy De Smedt, die 28 jaar geleden overleed, later alleen.

Willy De Smedt nam de winkel over van zijn ouders zodat we gerust mogen spreken van een gevestigde waarde in Asse. Hij was ook vrijwillig brandweerman en maakte o.m. het zware ongeval in 1966 aan de school in Walfergem mee. Betsy heeft een zoon (Jan, ook brandweerman en verpleegkundige) en een dochter (Els, eveneens verpleegkundige) en vier kleinkinderen.

Haar winkel heeft ze altijd zelfstandig onderhouden maar de etalage liet ze over aan meer gespecialiseerde handen. ‚ÄúVroeger deed mijn man de etalage. Hij probeerde er zoveel mogelijk in te zetten om te tonen wat er allemaal in de winkel te koop was,‚ÄĚ zegt Betsy. Het was hard werken maar ik heb het altijd graag gedaan‚ÄĚ.

Eens de winkel gesloten zal Betsy meer tijd hebben voor kinderen en kleinkinderen. Ook voor haar geliefde TV-programma’s Thuis en Familie. Maar voor het zover is kan je nog genieten van een grote uitverkoop korting. Voor mooie spulletjes moet je dus in de De Vironstraat zijn. Je kan er niet betalen via banconctact.

Geschenken en huishoudartikelen W. De Smedt, De Vironstraat 5, 1730 Asse

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk