Geen jaarmarkt in Zellik dit jaar

Het gemeentebestuur heeft beslist dat de jaarmarkt in Zellik, gepland op 10 oktober 2020, dit jaar niet kan plaatsvinden. Er kan onmogelijk worden voldaan aan de voorwaarden van het protocol voor evenementen.
In de bestaande formule lokt de jaarmarkt elk jaar duizenden bezoekers op een beperkte oppervlakte. Het is onmogelijk om vooraf te becijferen in welke mate een afgeslankte versie een evenredige vermindering van de bezoekers met zich zal meebrengen.


Er is overwogen om de jaarmarkt te beperken tot de tentoonstelling van dieren en dierenprijskampen waarbij een beperkt publiek, dat zich vooraf dient te registreren, zou toegelaten worden. Door het stijgende aantal besmettingen met COVID-19 en de vereiste hygi√ęnische maatregelen is het niet opportuun om dit evenement in welke omvang dan ook te laten doorgaan. Er kan ook geen degelijk circulatieplan opgemaakt worden voor zoveel bezoekers wegens de vele zijstraten en verbindingen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk