Werken aan Assesteenweg en Edingsesteenweg hervatten dinsdag

Asse/Ternat/Affligem – Volgende week eindigt het bouwverlof en dus herstarten dinsdag de werkzaamheden op de Assesteenweg in Ternat ter hoogte van de op- en afritten van de E40 en op de Edingsesteenweg in Asse.

Het agentschap werkt sinds oktober 2019 aan een veiligere inrichting van de Assesteenweg (N285) ter hoogte van het op- en afrittencomplex met de E40. Vanaf 4 augustus wordt de laatste rechte lijn ingezet: het fietspad in de rijrichting van Asse wordt afgewerkt, de aannemer plaatst de middeneilanden en tot slot wordt er een nieuwe toplaag aangebracht op de Assesteenweg tussen de rotonde met de Industrielaan en de spooroverweg in Ternat. 

De komende weken blijft de verkeerssituatie ter hoogte van het op- en afrittencomplex dan ook behouden. Doorgaand verkeer kan over versmalde rijstroken en ook de op- en afritten van de E40 blijven steeds open en bereikbaar, met uitzondering van de nachtelijke asfalteringswerken die eind augustus plaatsvinden. Tijdens deze asfalteringswerken zullen de Assesteenweg en de op- en afritten, afhankelijk van de zone waar er ‘s nachts precies gewerkt wordt, afgesloten worden voor verkeer. 

Edingesesteenweg

Ook de onderhoudswerken aan de fietspaden op de Edingsesteenweg (N285) in Asse worden hervat. Eerder in juni en juli werd het fietspad in de rijrichting van Asse centrum afgewerkt. Vanaf begin augustus worden ook de fietspaden in de rijrichting van Ternat heraangelegd. De Edingsesteenweg wordt opnieuw afgesloten voor alle verkeer dat richting Asse wil rijden en er wordt een omleiding aangeduid via de Essenestraat. Verkeer vanuit Asse richting Ternat blijft wel mogelijk. Volgens de huidige planning zijn eind augustus de fietspaden volledig afgewerkt. Nadat alle werkzaamheden op de N285 afgerond zijn, start Wegen en Verkeer met de uitvoering van een volgend investeringsproject in de regio: de herinrichting van de Brusselsesteenweg (N9) in Asse. Daar zal tot de zomer van 2022 gewerkt worden over een afstand van twee kilometer tussen Vaal en Langestraat.

Topartikels bij Goeiedag.be