Volledige gemeente krijgt poetsbeurt

Vanaf maandag 20 april start het gemeentebestuur met de veegweken waarbij in de dorpskernen de straten worden geveegd, verkeersborden gereinigd en groenperkjes opgefrist.

Om de netheid in de gemeente te blijven garanderen, organiseert het gemeentebestuur dit jaar opnieuw een grote netheidscampagne die moet zorgen voor een nettere gemeente, maar ook voor een groter bewustzijn bij de inwoners. Ondanks de omstandigheden zal de netheidscampagne zo goed als mogelijk worden uitgevoerd. Op voorwaarde dat er voldoende personeel is, zullen dit voorjaar Asse-centrum en Zellik nog frequenter geveegd worden en krijgen de dorpskernen van de deelgemeenten of gehuchten veegweken waarbij de straten worden geveegd, verkeersborden gereinigd en groenperkjes opgefrist. Dit start op 20 april en ook in het najaar volgt er nog een nieuwe veegronde.


De gemeenschapswachten doen ook hun ronde om inwoners te wijzen op hun verantwoordelijkheid zoals het onderhoud van voetpaden, bermen en braakliggende terreinen waar ze ook moeten vuilnis verwijderen, onkruid bestrijden en begroeiing snoeien. Tijdens de veegweken volgt er mogelijk enige hinder in de buurt. Zo kan er bijvoorbeeld lokaal een tijdelijk parkeerverbod gelden in straten. De werklieden voeren, gedurende een week, werken uit die starten op volgende data:

Asse-Terheide/Asbeek: 20 april en 31 augustus
Mollem/Krokegem: 27 april en 14 september
Relegem/Kobbegem: 4 mei en 21 september
Walfergem: 11 mei en 28 september
Bekkerzeel/Neerzellik/Beneden Zellik: 18 mei en 5 oktober
Koutertaveerne/Tenberg: 25 mei en 12 oktober

Burgers kunnen meldingen met betrekking tot de openbare netheid steeds mailen aan sterkinopruimwerk@asse.be.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk