Verkeersmaatregelen voor carnavalstoet Asse

Op zondag 8 maart vindt van 14.30 tot 18.00 uur de carnavalstoet in Asse plaats. Er gelden specifieke verkeersmaatregelen in Asse-centrum. Voor de vorming van de publiciteitskaravaan wordt de Parklaan van Boekfos tot aan de rotonde Parklaan en het gedeelte Pastinakenstraat vanaf rotonde Parklaan tot Witteramsdal als opstelplaats voorbehouden.

Voor de vorming van de praalstoet worden Boekfos en Muurveld als opstelplaats voorbehouden. De toegang tot voornoemde straten wordt afgesloten voor het doorgaande verkeer vanaf 13.00 uur met uitzondering voor de deelnemers en de plaatselijke bewoners tot 14.20 uur.

Traject 

De publiciteitsstoet vertrekt om 14.30 uur en volgt het volgende parcours: Parklaan, Boekfos, Weverstraat, Gemeenteplein, Steenweg, Kalkoven, G. Kurthstraat, Koensborre, Nieuwstraat, Muurveld, Bloklaan, Sint-Martinusstraat, Kerkplein, Kerkstraat, Markt. Bij ongure weersomstandigheden wordt het traject vanaf Koensborre, Nieuwstraat,  Bloklaan, Sint-Martinusstraat, Kerkplein,
Kerkstraat, Markt (ontbinding).

Parkeerverbod

Op 8 maart vanaf 11.00 tot 18.00 uur geldt een volledig of gedeeltelijk parkeerverbod in volgende straten van het parcours: Muurveld, Boekfos, Boekfosparking, Parklaan, Weversstraat, Gemeenteplein, Steenweg, Kalkoven, G. Kurthstraat, Koensborre, Nieuwstraat, Muurveld, Bloklaan, Sint Martinusstraat, Kerkplein, Kerkstraat, Markt. Er geldt op hetzelfde tijdstip eveneens een volledig of gedeeltelijk parkeerverbod in volgende straten van de omleidingsweg: Tuinwijk, Bremt, Marlier, Mollestraat, Prieelstraat, Kelestraat, Oude Dendermondsebaan, Witteramsdal, Bergestraat, P. Ascanusstraat.

De bussen van De Lijn zullen vanaf 14.15 u eveneens de omleiding volgen. De parkings Gildehof, Nieuwstraat, Koensborre, Kerkplein en Boekfos worden eveneens afgesloten vanaf 14.15 uur tot het einde van het evenement. Voor het doorgaand verkeer worden verschillende omleidingsroutes voorzien.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk