Markten in Zellik en Asse gaan toch niet meer door

In heel wat gemeentes mochten de wekelijkse markten sinds de verscherpte veiligheidsmaatregelen om de coronacrisis in te dijken al niet meer doorgaan.

Asse was in onze regio nog een van de laatste gemeentes waar de markten wel nog mochten plaatsvinden. Weliswaar in een afgeslankte vorm, enkel de voedingskramen waren nog welkom. En aan de marktkramers en -bezoekers werd gevraagd om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Maar het gemeentebestuur besliste donderdag om nu toch geen markten meer te laten doorgaan. Dat wil zeggen dat er op zaterdag geen markt meer zal zijn in Zellik en op dinsdag niet meer in Asse.

“Vorige week was er nog met de gouverneur afgetast wat nog kon en niet. De burgemeester oordeelde dat de markten nog mochten plaatsvinden onder strikte maatregelen. Maar omdat de maatregelen deze week opnieuw strenger werden, hebben we beslist om geen markten meer te laten doorgaan”, laat schepen van Lokale economie Sigrid Goethals (N-VA) weten.

Wanneer er opnieuw markten zullen mogen plaatsvinden, is niet duidelijk.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk