Triagepost in Lennik loopt gesmeerd

Het Consultatiepunt Covid-19 dat werd georganiseerd in de sporthal van Lennik doet waarvoor het werd opgericht. In de voorbije week werden er dagelijks zo‚Äôn 30 pati√ęnten onderzocht. De overgrote meerderheid mocht thuis verder uitzieken. Tot vrijdag werden maar 2 pati√ęnten naar het ziekenhuis doorverwezen.

Het consultatiepunt is een initiatief van de huisartsenkring en de gemeente Lennik ondersteund door Dilbeek, Roosdaal, Gooik en Zuid-West Pajottenland (Herne-Galmaarden-Bever) in samenwerking met de brandweer, politie, het Rode Kruis en een aantal vrijwilligers.

Ondertussen merken de huisartsen dat ze door hun pati√ęnten minder geraadpleegd worden voor andere problemen dan Covid-19. ‚ÄúWij voelen aan dat pati√ęnten andere noodzakelijke zorg teveel beginnen uitstellen. Dit kan op zich een gevaar inhouden voor deze mensen. ‚Äú zegt Dr. Koen Plasman, voorzitter Huisartsenkring Pajottenland, bezorgd.

Heb je vragen, wil je graag wat hulp aarzel dan niet om contact op te nemen met www.lennikaanzet.be of 02 532 41 45.

Ondertussen roept het gemeentebestuur de Lenniknaren op om de maatregelen om corona te bestrijden trouw op te volgen. ‚ÄúAls wij dit volhouden dan is er een kentering mogelijk‚ÄĚ.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...