Tragisch ongeval in Nieuwstraat

Dinsdag omstreeks 13.30 uur gebeurde er een ongeval met dodelijk afloop op de hoek van de Nieuwstraat en de Bloklaan. Een 53-jarige dame kwam uit de Bloklaan en stak de N285 (Nieuwstraat) over buiten de oversteekplaats voor voetgangers.

Een getuige zag de vrouw vlak voor de cabine van de vrachtwagen staan. Die had eerder nog een aantal voetgangers laten oversteken op het zebrapad. Toen de vrachtwagen zich weer in beweging zette werd de vrouw aangereden. Ze werd met zware verwondingen overgebracht naar het OLV-ziekenhuis in de Bloklaan maar overleed kort daarop aan haar verwondingen. (Lees verder onder de foto)

Ongeval Asse

Het politieparket stelde een verkeersdeskundige aan die de omstandigheden van het ongeval moet onderzoeken. De vrachtwagenbestuurder, getuigen en de familie van het slachtoffer werden opgevangen door de dienst slachtofferbejegening van de politiezone AMOW. Ook een aantal leerlingen van de middelbare school die het ongeval hadden gezien werden psychologisch ondersteund door het CLB (Centrum voor Leerlingen Begeleiding).

Momenteel wordt gewerkt aan plannen om het kruispunt en de zone errond opnieuw aan te leggen. Op langere termijn moet een rondweg het zware verkeer in Asse centrum grotendeels beperken.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk