25 euro voor een varkenskop

De parochie van Sint-Antonius in Bollebeek ligt verspreid over twee gemeentes: Asse en Merchtem. Op de traditionele veiling van pensen, aardappelen, witloof en … een heuse varkenskop zie je dan ook – naast de Bollbekenaren – politici uit beide gemeenten.

Ze bieden er tegen elkaar op in een ludieke veiling van de ‘giften voor Sint-Antonius’. Daarbij worden vaak ‘buitensporige’ prijzen betaald maar de bieders doen dat met de glimlach. Burgemeester Maarten Mast (Merchtem) betaalde 35 euro voor een fles Sint-Bernardusbier en Koen Van Elsen (zijn collega van Asse) legde 12 euro op tafel voor zes kropjes witloof.

Merchtems schepen Toon Luypaert betaalde nog 10 euro voor een zakje aardappelen uit de Bollebeekse grond. Maar de traditionele hoofdprijs, een verse varkenskop, ging naar Bollebekenaar Arnold Van den Houte voor de ronde som van 25 euro, een koopje.

st antonius bollebeek veilingmeester

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk