GROEN: verenigingen onder druk

Op de gemeenteraad van 28 januari wordt een nieuw reglement voor de erkenning van verenigingen voorgesteld. Dat is niet naar de zin van GROEN dat van mening is dat de extra die wordt gevraagd het verenigingsleven onder druk zet. Zo wil het gemeentebestuur onder meer weten hoeveel geld er in kas is, wie de leden van de vereniging zijn en waar ze wonen.

“Vroeger volstond het om evenementen in Opwijk te organiseren om als Opwijkse vereniging erkend te worden. Wij zijn bezorgd om de extra bureaucratische last die door het gemeentebestuur aan de verenigingen wordt opgelegd”

GROEN wijst er ook  op dat het gemeentebestuur vanaf maart niet langer wil investeren in ’t Opwijks Leven, dé spreekbuis van de verenigingen. Tenslotte wijzen de groenen er ook op dat Jan Jambon (N-VA) als minister van cultuur de projectsubsidies van Nosta heeft geschrapt.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk