Weggeefkast voor herbruikbare spullen

 

Mooie theekopjes die je niet meer gebruikt, een hippe boekentas die je kind niet meer draagt of spelletjes waar niemand meer mee speelt? Inwoners van Meise kunnen ze vanaf nu naar de weggeefkast op de OCMW-campus brengen. En tegelijk kunnen ze er ook iets uit nemen waar zij nog plezier aan kunnen beleven.

Onder het motto: ‘neem wat je nodig hebt, geef wat je over hebt’, startte lokaal dienstencentrum De Spil met een weggeefkast. De spelregels zijn simpel: zie je wat leuks staan in de kast dat je goed kan gebruiken? Neem het gratis mee.

De weggeefkast komt er in navolging van een project in de gemeente Jette. Caroline Aerts, lid van het bijzonder comité van de sociale dienst: éAan een gemeentelijke basisschool waar ik lesgeef, staat een ruilkast. Zo kunnen we kinderen die er in een moeilijke thuissituatie leven anoniem aan spelletjes, kledij en schoolspullen helpen. Het initiatief heeft er veel succes. Naast praktische hulp, zorgt het systeem er ook voor dat ouders, jongeren en passanten met elkaar in gesprek raken.”

Heb je thuis spullen in goede staat staan dat je niet meer gebruikt? Zet ze in de weggeefkast op de OCMW-campus (Godshuisstraat 33 in Wolvertem). Je kan spullen doneren tijdens de openingsuren van De Spil (maandag tot zondag van 11u tot 17u). Ben je niet zeker of iets thuis hoort in de weggeefkast? Vraag advies aan één van de medewerkers van het OCMW (aanwezig van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u).

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise