Paaltje, onderwerp van discussie tussen Asse en Merchtem

Het paaltje dat door het gemeentebestuur van Asse werd geplaatst in Mollem, op de grens tussen Merchtem en Asse, zorgt voor beroering. We schreven er in ons augustusnummer al over. Maar vandaag blijkt dat een oude vrees waarheid is geworden: tot tweemaal toe zorgde het bewuste paaltje voor ernstige vertraging voor de interventiediensten. Even uw geheugen opfrissen: Na het be√ęindigen van de bestrating rond de kerk en op het kerkplein werd achter de kerk van Mollem een paaltje geplaatst dat het Dorp (straatnaam) scheidt van de Neerkamstraat en Mollemstraat (op Merchtems grondgebied).

Het paaltje kan op en neer bewegen zodat een doorgang mogelijk gemaakt kan worden. Het paaltje kwam er om sluipverkeer tussen Merchtem en Mollem onmogelijk te maken, luidt de versie van het gemeentebestuur van Asse. Een woonerf voor een paar bevoorrechte burgers, zegt Mollems gemeenteraadslid Johan Berben, die het paaltje zo snel mogelijk wil zien verdwijnen. Hij krijgt hierbij de steun van Maarten Mast, burgemeester van Merchtem.

Die klaagt aan dat geregeld wagens zich vastrijden wegens het bewuste paaltje. De wagens die achteruit rijden of rechtsomkeer willen maken zorgen, volgens burgemeester Mast, voor gevaar voor fietsers. Bovendien werd de MUG dienst van Jette al tweemaal opgehouden door het paaltje. De laatste keer begin december toen een 16-jarig meisje een ernstige val maakte in de manege van Mollem. Schepen Jan De Backer (Asse) begrijpt niet hoe dat kan gebeuren terwijl de veiligheidsdiensten beschikken over een sleutel en code om het paaltje te laten verzinken.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk