Albertine van Hallo Televisie! vedette van het rusthuis

“Ik word echt nog zo vaak herkend. Ook hier in het rusthuis. ‘Dat is die van Hallo Televisie!’, hoor ik geregeld. Meestal doe ik wel of ik het niet hoor (lacht).”

Aan het woord is Albertine De Bondt, intussen 85, en de voorbije jaren steevast een van de vedetten in de drie seizoenen van het Eén-programma Hallo Televisie! Samen met haar ‘partner-in-crime’ Mathilde gaf ze op onnavolgbare wijze haar ongezouten mening over wat ze allemaal op de televisie zagen passeren.

Sinds een aantal maanden verblijft Albertine in rusthuis Van Horick in Wolvertem. Daar heeft ze intussen haar draai gevonden. Ze kan ook rekenen op haar overbuurvrouw Ann Van Holderbeke die haar steun en toeverlaat is. Zij bezoekt Albertine minstens drie à vier keer per week.

Een nieuw seizoen van Hallo Televisie! zal er niet meer komen maar Albertine blikt in deze eindejaarsperiode met plezier terug op die mooie tijd in haar leven. “Ik word er dan ook nog constant aan herinnerd. Nog altijd herkennen mensen mij. Zowel medebewoners, verpleegkundigen als bezoekers hoor ik vaak over mij praten. Soms twijfelen ze even maar dan hoor ik toch vaak: ‘Dat is die van Hallo Televisie!’ Zelfs voorbijgangers herkennen mij als ik aan het raam zit. En dan moet ik terugzwaaien uiteraard (lacht).”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise