Asses zwembad 24 uur open voor het goede doel

Vanaf vanavond 19 uur is het Assese zwembad opnieuw 24 uur geopend voor de 24-uren zwemmarathon van reddersclub RCTAL. “Al twee jaar organiseren we een 24-uren zwemmarathon voor de Warmste Week op radiozender StuBru. Dankzij alle deelnemers en sponsors zamelden we vorig jaar 1893,34 euro in voor ‚Äôt Mankement. Dit jaar hopen we beter te doen. En zullen opnieuw meer dan 400 sportievelingen zoveel mogelijk kilometers zwemmen voor het goede doel. Voor ons goede doel zochten we, net al vorig jaar, een organisatie in de buurt van Asse. Zo kozen we ervoor om de opbrengst van Swim for life Asse te schenken aan¬†Transkript vzw.¬†Transkript maakt boeken, tijdschriften en teksten toegankelijk voor mensen met een leesbeperking”, laat de organisatie van Swim for Life weten.

Vanaf vrijdagavond 19 uur tot zaterdagavond 19 uur kunnen sportievelingen in het zwembad komen plonzen.¬†Sportievelingen die willen deelnemen aan de 24-uren zwemmarathon betalen eenmalig¬†5 euro inkom¬†voor het goede doel. Voor¬†7 euro¬†mogen ze gedurende de 24 uur zo vaak als ze willen komen zwemmen. Met als doel zoveel mogelijk kilometers te verzamelen. Gedurende de marathon worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo worden ‘s nachts de lichten gedoofd en komen enkele dj’s de zwemmers aanmoedigen met enkele plaatjes. Zaterdagochtend en -namiddag is er kinderanimatie voorzien. Er is ook altijd opvang voor kinderen in het kleine bad terwijl de ouders baantjes willen trekken.

Topartikels bij Goeiedag.be