Leerlingen mochten zelf speelplaats ontwerpen

15.000 euro (en da’s toch een smak geld) krijgt GBS Sleutelbos uit Walfergem van de Vlaamse Regering om de speelplaats uit te breiden en te vergroenen. Op het einde van mei startten de werken om de nieuwe speelplaats uit te werken. Bij het ontwerpen ervan hadden de leerlingen een flinke vinger in de pap.

Van de saaie speelplaats met veel steen en enkele speeltoestellen zal de plek veranderen in een echte speelplek met een variatie aan groene en verharde ruimtes. De speelplaats zal ook veel avontuurlijker worden met een heuvel en een tunnel. Op het gedeelte aan de andere zijde van het afdak komen een voetbal- en een omnisportveldje.

Verder komen er nog wilgenhutjes en een Finse piste. Eind van de maand starten al de werken om een kunstgrasveld aan te leggen. Meer groen, meer avontuur en meer kinderen die bewegen, dat kan alleen de gezondheid en fitheid van iedereen bevorderen. En tot die ‘iedereen’ mag je ook speelplein Spinibo en de KSA en Chiro van Walfergem rekenen want ook die kunnen gebruik maken van de nieuwe speelplaats.

ASSE Speelplaats Walfergem

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk