De Copainkes winnen alles

Donderdag viel het doek over het 40ste seizoen van de Merchtemse Zaalvoetbalcompetitie. De Copainkes wonnen, na de competitie in reeks 1, ook de Cafetaria Cup. Die werd – na een onderbreking – opnieuw georganiseerd. De Copainkes speelde de finale tegen Derrenteim. Ging het tot kort voor de rust nog gelijk op (2-2) dan hadden de Copainkes toch al een punt voorsprong toen er van kamp werd gewisseld. In de tweede helft stond er geen maat meer op de Copainkes die uiteindelijk met 9-3 wonnen.

Beetje geschiedenis

De Merchtemse Zaalvoetbalcompetitie startte 40 jaar geleden onder de vleugels van Milac. Stichters waren André Vrijdag, Roger Goossens en Freddy Finck. Freddy draait nog steeds mee in de MZC. Er zijn bovendien nog twee ploegen van de Milacvrienden in de competitie. In de loop der jaren hebben heel wat grote voetbalnamen meegespeeld in de Merchtemse sporthal: Soit Van der Elst, Michel Sablon, Armand Van Capelln, Gilles De Bilde, Eric Viscaal, Rudi Smits … het waren slechts enkele namen die de bestuurleden te binnen schoten.

Prijsuitreiking

Ondertussen was de cafetaria van de sporthal behoorlijk vol gelopen. Het was met spanning wachten op de prijsuitreiking door het bestuur. Voorzitter Patrick Segers nam de honneurs waar, samen met schepen va sport Toon Luypaert, schepen van sociale zaken Julie Asselman, sportraadvoorzitter Kristiaan Becqué en bestuurslid Stefaan Van Den Eynde. De bekers voor de fairplay gingen naar Den Bels (reeks 1) en Zanzibar (reeks 2). Copainkes en Socca Lova werden kampioen in hun reeks. Tenslotte was er een beker voor bekerwinnaar Copainkes en medefinalist Derrenteim.

In de voorbije competitie traden 26 ploegen aan in twee reeksen van 13. “Maar er zijn altijd ploegen welkom. We kunnen tot 32 gaan,” zegt voorzitter Patrick Segers.

MZC 3
vlnr: Patrick Segers, Freddy Finck, Stefaan Van Den Eynde
MZC 4
Er was ook een attentie voor de uitbaters van de cafetaria van de sporthal.

MZC 1 MZC 2

Nieuwsbrief

Je zou ook interesse kunnen hebben in...