Verzet tegen tankstation

De plannen van GabriĂ«ls, uitbater van diverse tankstations, om op de Edingsesteenweg ter hoogte van de wijk Kaudertaveerne een nieuw tankstation te bouwen stuiten op verzet van de buurtbewoners. Zij hebben zich verenigd in het actiecomitĂ© ‘Koester Kruisborre’. Het actiecomitĂ© vindt de inplantingsplaats van het tankstation uitermate ongeschikt.

De firma GabriĂ«ls kocht twee woningen en een tussenliggend terrein om er een onbemand tankstation te bouwen. Je zou er enkel met een bankkaart kunnen betalen. Het is ook niet de bedoeling er een winkeltje op te richten of een drankautomaat te betalen. Maar ook dat zien de bewoners niet zitten. “De plaats waar het station zou komen ligt tussen twee bochten en de Edingsesteenweg is er hellend. In het verleden zijn er al vaker auto’s in voortuinen en in woningen gereden”.

Op diezelfde plek zijn er twee bushaltes. Voet- en fietspaden zijn er in slechte staat. Bovendien vinden de bewoners dat een tankstation niet thuishoort in een woonwijk. Zij wijzen ook op de nabijheid van de Kruisborrevallei die natuurlijk erfgoed is, een gebied rijk aan fauna en flora.

De bewoners zijn een petitie opgestart. Toen wij langs gingen voor dit artikel stond de teller al op 300 mensen die de petitie ondersteunen. Het actiecomité rekent er op dat het schepencollege geen omgevingsvergunning zal geven.

GabriĂ«ls is een familiebedrijf dat in 1932 werd gesticht en in Vlaanderen zo’n 185 tankstations beheert.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk